Полша иска да даде част от зърното, внесено от Украйна , за хуманитарна

...
Полша иска да даде част от зърното, внесено от Украйна , за хуманитарна
Коментари Харесай

Полша реши какво ще прави с украинското зърно

Полша иска да даде част от зърното, импортирано от Украйна , за филантропична помощ на други страни. Това съобщава РИА Новости, като се базира на прессекретаря на полското правителство Пьотр Мюлер .

„ По време на срещата сред министър-председателя на Полша Матеуш Моравецки и министъра на икономиката на Саудитска Арабия стана дума за обстоятелството, че част от зърното е изнесено от Полша като част от филантропичната помощ “, сподели той.
-->
Мюлер също означи, че Правителствената организация за стратегически запаси " към този момент прави действия, свързани със закупуването на зърно ".

По-рано Европейският парламент (ЕП) заподозря Полша в превишаване на пълномощията си заради дейности срещу Киев, откакто Варшава реши да наложи възбрана върху вноса от Украйна. В послание към Европейската комисия Марек Белка, народен представител от Полша, я попита по какъв начин прави оценка дейностите на полското държавно управление и дали възнамерява да наложи наказания срещу Варшава в случай на корист с власт.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР